Wie zijn wij

Sociolean is een initiatief van Remco van der Wees, eigenaar van-  en Lean Consultant en Trainer bij Sociolean.

Remco van der Wees

Toen Remco in 2007 in de gelegenheid kwam om met behulp van de Lean Six Sigma methodiek in een groot ziekenhuis verbeterprojecten te gaan doen, werd hij gegrepen door de kracht van de Lean Management filosofie. Door veel in de praktijk bezig te zijn met Lean en Six Sigma ontdekte hij het belang van de juiste balans tussen de mensen, de processen en de gebruikte systemen. Wanneer deze aspecten in balans zijn en er niet één de overhand heeft, zal de Lean Management filosofie het beste resultaat opleveren.

Remco heeft een ruime ervaring als projectmanager & adviseur in de branches Zorg, Onderwijs en Zakelijke dienstverlening. Door veel te investeren in studie, onderzoek en het in de praktijk actief inzetten van de Lean filosofie heeft Remco zich gespecialiseerd in procesinnovatie vanuit een menselijk perspectief. Zijn grote passie voor het helpen van organisaties en mensen om continu te verbeteren heeft geleid tot de start van Sociolean.

U kunt contact opnemen met Remco via het contactformulier op deze website of telefonisch op: 0591 – 226 017 of 06 – 463 17 486

Bekijk mijn profiel op LinkedIn

 

Voor het uitvoeren van trainingen en opdrachten werkt Sociolean samen met enkele zorgvuldig geselecteerde bedrijven en zelfstandigen, die elk met hun eigen expertise een bijdrage kunnen leveren aan een succesvolle begeleiding van de invoer van Lean werken.  Niet alleen legt samenwerken een basis voor verdere innovatie, tevens kan Sociolean hiermee de juiste kennis en ervaring inzetten op het moment dat deze nodig is en continuïteit leveren in de uitvoer van opdrachten.

Graag stellen we u enkele van onze samenwerkingspartners voor:

Ragnar Zeitler

Ragnar is gespecialiseerd in communicatie in de breedste zin van het woord. Hij heeft ruime ervaring opgedaan binnen nieuwe manieren van communiceren, die met name zijn gebaseerd op bewustwording en transparantie.
Een boodschap dusdanig overbrengen dat de ontvanger precies datgene kan uitvoeren wat de bedoeling is, begint bij de zender zelf. Vanuit openheid en eerlijkheid de medewerkers inspireren, zal het succesvol implementeren van Lean versoepelen. Omdat er binnen de inrichting van een organisatie-cultuur veranderingen worden ingezet, heeft dit betrekking op alle medewerkers.
Juist doordat de details de doorslag geven binnen deze vaak onbewuste processen, kan gebruikt worden gemaakt van de expertise van Ragnar.

Wanneer een organisatie besluit om te starten met Lean, is de grootste beweegreden vaak dat de methodiek zelf zich al eerder in andere organisaties heeft bewezen. Het succes van Lean zit echter niet alleen in de methodiek, maar vooral in de wijze waarop deze wordt geïntegreerd in de organisatie. De manieren van communicatie van de leidinggevenden zullen voor een groot deel medebepalend zijn voor een succesvolle borging van Lean binnen uw organisatie.

“De afgelopen jaren heb ik vele leidinggevenden en ondernemers mogen ondersteunen op het communicatieve vlak. Hierbij heb ik ervaren dat soms kleine veranderingen binnen de eigen (interne) communicatie, grote positieve en blijvende gevolgen kunnen hebben voor henzelf en hun omgeving.
Meer bewust worden van onbewuste processen geeft vertrouwen in eigen authenticiteit, waarmee vervolgens het vertrouwen bieden aan anderen kan worden vergroot”

Motto:

“Hoofdzaken worden Hartzaken, het hart van de organisatie wordt de hoofdzaak”

Ragnar Zeitler is eigenaar van communicatie bureau RAZecht

Bekijk mijn profiel op LinkedIn

 
Sociolean
Vestigingsadres: Hoofdstraat 5, 7875 AA Exloo
Telefoon: 0591 – 226 017 of 06 – 463 17 486
KvK nummer: 55943209

 

© Copyright - sociolean.nl